FAQ – Vanliga frågor & svar

Hur injicerar/tar jag Melanotan 2?

Du använder en av sprutorna du fick med och suger upp önskad mängd ur flaskan och därefter injicerar det på valfritt ställe på kroppen med mest fett. Vanligaste stället att injicera är i fettet på magen.

Hur förvarar jag mitt Melanotan?

Oblandat Melanotan 2: Förvaras i max 2 månader i rumstemperatur men upp till 12 månader i kylskåp.
Blandat Melanotan 2: Förvaras i upp till 30 dagar i kylskåp eller 90 dagar i frys.

Är Melanotan olagligt?

Svaret är ganska simpelt & även väldigt tydligt: nej! Melanotan 2 är en substans som är fullt lagligt att köpa, inneha och även bruka, så du skulle kunna vara helt öppen med att du använder det & vart du inhandlat det.

Vilka biverkningar finns?
  • Hud pigmentering
  • Illamående
  • Aptit minskning
  • Rodnad (varm i ansiktet)
  • Huvudvärk
  • Nya leverfläckar & mörkare
  • Ökad sexlust
Biverkningarna kommer normalt inom ett par minuter av injiceringen och kan pågå i ett någon timma, därför rekommenderar vi att ta det inna läggdags.
Fler frågor inom kort
När ska jag ta mitt Melanotan 2?

Vi rekommenderar alla användare av Melanotan att ta det precis innan du ska lägga dig pga när kroppen håller på att vänja sig med Melanotan 2 kan få en värmande känsla i ansiktet och även bli smått illamående. Efter cirka en vecka brukar detta avta med tiden.

Hur doserar jag vid uppladdningsfasen?

Du börjar din användning av Melanotan med en så kallad uppladdningsfas som varar under cirka 7 – 14 dagar. Beroende på hur brun du önskar bli och hur din kropp reagerar på Melanotanet..

 5 enheter/injektion dagligen (halva vägen upp till 10 på sprutan, under uppladdningsfasen.

Vad är Melanotan?

Melanotan 2 är två syntetiska peptidhormoner som stimulerar melanocyterna i kroppen att producera melanin. Människans naturliga hormon för processen, α-MSH (alpha-melanocyte stimulating hormone), är omkring en tusendel så potent som Melanotan 2.

Melanotanet upptäcktes på University of Arizona under åttiotalet och används väldigt mycket i Australien av människor med dåligt pigment som bränner sig ofta och illa, och därför får det utskrivet av läkare för att minska risken för hudcancer.

Vid solning är det uv-strålarna som aktiverar melaninproduktionen och solbrännan blir ett sorts försvar mot dessa skadliga uv-strålar. Melanocyter i kroppen tillverkar “melanin” när huden utsätts för solljus. Melaninet flyttar sedan in i omgivande hudceller för att skydda dem mot solens strålar. Fördelen med en solbränd hy är att kroppen lättare bekämpar soleksem (PMLE) och aktinisk keratos (AK)). Melanotan II har den ytterligare effekten att orsaka spontan sexuell upphetsning (libido) i både män och kvinnor. Melanotan 2 har också som bieffekt att det minskar aptiten, därav går en del ner en del i vikt under perioden man använder melanotan 2.

Behöver jag sola?

Ja du behöver sola när du tar Melanotan. Vi rekommenderar att du börjar sola dag 7 (efter uppladdningsfasen) och solar varannan dag (tills du uppnått önskat resultat) ihop med injicering av Melanotan 2.

Du avgör sedan hur ofta du vill sola & hur brun du vill bli.

Fler frågor inom kort